MODALITĂŢI DE PLATĂ

Plata în numerar prin cele 83 de ghişee informatizate ale oficiilor poştale situate pe raza Municipiului Bucureşti.

Operatorii oficiilor poştale pot vizualiza direct, din baza de date a direcţiei, sumele datorate de orice contribuabil la bugetul local, pe fiecare tip de impozit şi taxă locală, precum şi pe scadenţele lor de plată şi, în funcţie de suma pe care doreşte efectiv să o achite, i se eliberează chitanţă fiscală, cu toate datele de identificare ale contribuabilului. Automat, debitul respectiv este scăzut din baza de date.

Prin introducerea sistemului informatic de plată on-line a impozitelor şi taxelor locale s-au înmulţit, practic, punctele de informare directă şi corectă asupra obligaţiilor de plată la bugetul local şi de încasare a acestora în orice moment deoarece orice modificare produsă în baza de date de către serviciile de specialitate ale direcţiei este disponibila instantaneu şi pentru oricare dintre dintre operatorii din oficiile poştale.

Plata online cu card bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi la adresa www.ghiseul.ro


Plata prin intermediul statiilor Selfpay, amplasate in Bucuresti si Ilfov

Plata se realizeaza prin scanarea deciziei de impunere sau prin completarea C.N.P.-ului contribuabilului.
Nu se incaseaza comision
Lista cu statiile de plata o gasiti aici: Statii Selfpay


Plata prin mandat poştal

Lista la zi a conturilor bugetare necesare efectuării plăţii se gaseşte în meniu la conturi IBAN - Persoane Fizice sau conturi IBAN Persoane Juridice

Mandatul poştal trebuie să conţină următoarele:

 • nume plătitor;
 • adresa (persoane fizice) sau cod fiscal (persoane juridice);
 • suma achitată;
 • beneficiarul: Direcţia Generală Venituri Buget Local Sector 2;
 • banca şi contul bancar din care se face plata;
 • contul Trezoreriei Sector 2 - în funcţie de cuantumul sumei ce se achită;
 • codul / contul pentru impozitul / taxa ce se achită.

Plata prin intermediul serviciului Westaco Express implementat în staţiile de benzină O.M.V. din toată ţara

Se poate plăti cu numerar în baza actului de identitate.

Plata prin bănci cu ordin de plată utilizând sistemele electronice de plăţi ale acestora (internet banking, home banking, etc.)

Ordinul de plată trebuie să conţina următoarele date:

 • Beneficiar: Direcţia Generală Venituri Buget Local Sector 2
 • Cod de identificare fiscală beneficiar: 13811802
 • Banca: Trezoreria S2
 • Cont IBAN aferent impozitului/taxei achitate: conturi IBAN - Persoane Fizice sau conturi IBAN Persoane Juridice
 • La detalii plată: minim CNP/CUI şi nume/denumire aferente contribuabilului pentru care se face plata.

Plata online, cu card bancar, prin sistemul propriu de plăţi electronice

Pentru a beneficia de serviciul de plată electronic:

Pasul 1. Pe site-ul Direcţiei Generale Venituri Buget Local Sector 2 accesaţi secţiunea "Platforma digitală".

Pasul 2. Vă autentificaţi prin tastarea codului unic de autentificare (CNP pentru persoane fizice sau CF pentru persoane juridice) şi a parolei obţinute în prealabil, în urma unei solicitări scrise, de la sediul din Şos. Morarilor nr.6 al D.V.B.L. .

Pasul 3. Navigaţi prin pagina de web a aplicaţiei ATLAS unde aveţi posibilitatea să vizualizaţi patrimoniul personal, situaţia debitelor pentru fiecare bun impozabil, a plătilor efectuate pentru fiecare bun şi modul de stingere a plăţii, aveţi posibilitatea de a urmări modul de calcul a taxelor şi impozitelor locale şi în final, în cunoştinţă de cauza, puteţi lista o notă de plată pentru a o utiliza la plata prin ATM, internet-banking sau POS sau puteţi efectua plata, utilizand un card bancar (VISA sau Mastercard) accesand tab-ul e-plata.

Orice contribuabil al sectorului 2, persoana fizica sau persoana juridică, poate obţine, în urma unei solicitări scrise, identificator şi parola de acces la datele personale din baza de date a Direcţiei Generale Venituri Buget Local Sector 2. Folosind identificatorul unic şi parola, contribuabilul are posibilitatea să vizualizeze pe site-ul D.G.V.B.L. patrimoniul personal, situaţia debitelor pentru fiecare bun impozabil, a plăţilor efectuate pentru fiecare bun şi modul de stingere a plăţii , are posibilitatea de a urmări modul de calcul a taxelor şi impozitelor locale şi în final, în cunoştinţă de cauză poate efectua plata.

În sediile direcţiei nostre au fost montate POS-uri pentru a crea posibilitatea contribuabililor, deţinători de carduri de debit de orice fel, să efectueze plăţi utilizând acest instrument modern de plată.

Plata cu card bancar prin POS la sediul direcţiei din Şos. Morarilor nr.6 .